HTML

GigaFika

Mert olyan jó érzés...mi sem tudjuk jobban, mi sem tudjuk szebben...de Fikázni? Az nagyon megy...

Friss topikok

  • bestofrb: Kedves Gigafika ! olvastam a megasztárt. Hát ,kérem ez így nem ok! lehet Eszenyit is birálni Itt n... (2008.11.28. 14:30) Elindultunk!!!
  • amitlatok (törölt): Egyszer egy helyen olvastam, hogy megy a fickó keres 80-at és a rajta levő ruhák meg vagy 100-at é... (2008.10.20. 13:27) Profik profitja

Linkblog

FirkaFika, falra hányt „párszó...”

2008.10.28. 23:45 Giga Fika

Átmeneti munkamánia miatt, egy kegyes kis apróság jöjjön most, nem átgondolt és vérbő alázás, bántás, valamint rosszindulatú és egyoldalú fikarendszer. Aki nem szereti az ilyesmit az kattintson ide. Azok pedig akik még velem tartanak, kezdésként rögtön befordulva az első sarkon szembetaláljuk magunkat szinte bárhol járunk kis hazánkban a graffitivel. Kevés dologtól tudnék hányni, a máj több verzióban ilyen, néhány kegyetlenebb malacból kinyert dolog, és a belvárosi falfirka késztet perisztaltikára. Persze magyarázkodnak az igazi „művészek” hogy a Tagek – kis idegesítő aláírások akár templomok falán is – legnagyobb részét kis tizenéves lükegyerekek firkálják, de ez ha őszinte akarok lenni szerintem csak részben igaz, másrészt meg nem érdekel. Az egész műfaj ebben a formában úgy ahogy van gusztustalan. Pedig a street art dolgok bejönnek, de sajnos ez számomra kifejezetten a legalja! Persze nagyon más a kimondottan erre szakosodott teljesen külvárosi, teljesen elhagyatott masszív vasúti kőkerítések díszítése. Azonban a belváros minden épülete, múzeuma, aluljárója, kerítése, magánháza, intézménye tabu. Én látom rosszul, vagy valóban a legalja? (szóismétlés, de ide ez kell!) Hááát persze hogy az! Maximális GigaFika! Akiben ennyi jóérzés nincs hogy nem látja, nem érzi meg hogy mekkora vadkanság egy épületet a maga odaszakajtott egészétől megfosztva elrondítani az igénytelen és visszataszító rajzokkal, aláírásokkal, az ne csodálkozzon, ha nem lehet sikeres ebben a rövid tyúkszaros, ám napos oldalon álló életben. Lássuk be, elmúltak a kilencvenes évek. Már nem új ez a dolog. Lássuk be, ez itt nem Harlem, nem a Ghetto (fu*k ya) hanem egy gyönyörű komoly történelmi és építészeti örökséggel bíró ország. Aki sajnos ez elején - ismét kilencvenes évek - nagyon megengedő volt ebben a témában, hiszen amolyan nyugati dolog volt ez, és emlékszem sok műsor foglalkozott vele, még srácokat is mutattak ahogy csukjában szórják a várost. Kár volt. Legális falból kevés van, hülyegyerekből meg sok.

Rendkívül liberálisnak érzem magam, de fent említett formában számomra ez nem több mint bűncselekmény. És így is kéne kezelni, talán lenne visszatartó erő benne. De nálunk utcakövet is lehet dobni rendőrre, aztán hazamenni másnap...Természetesen a kiskorúakkal máshogy, de nekik is felvilágosítás gyanánt egy jó pár hónapos firkaszedést javasolnék. Szerintem jót is tenne nekik.

Azért ejtsünk szót azokról is, akik valódi művészei ennek az ágnak, és sosem szemetelik teli a várost. Ámulattal bámulom ügyességüket és látásmódjukat. 'Respect' nekik.

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: respect graffiti szomszédok ghetto gigafika kilencvenesévek

A bejegyzés trackback címe:

https://gigafika.blog.hu/api/trackback/id/tr85737695

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: alternatíva 2008.11.22. 10:39:51

Szóval street art Kérek minden kedves olvasót, hogy ebben a minutumban nyomjon meg egy delete gombot a fejében, és töröljön ki minden graffitis asszociációt. Graffiti ugyanis nem egyenlő street art. Mindkét műfaj egy környezetben dolgozik ugyan, de célj…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása