HTML

GigaFika

Mert olyan jó érzés...mi sem tudjuk jobban, mi sem tudjuk szebben...de Fikázni? Az nagyon megy...

Friss topikok

  • bestofrb: Kedves Gigafika ! olvastam a megasztárt. Hát ,kérem ez így nem ok! lehet Eszenyit is birálni Itt n... (2008.11.28. 14:30) Elindultunk!!!
  • amitlatok (törölt): Egyszer egy helyen olvastam, hogy megy a fickó keres 80-at és a rajta levő ruhák meg vagy 100-at é... (2008.10.20. 13:27) Profik profitja

Linkblog

Akit a mozdony füstje megcsapott....

2008.12.15. 15:50 Giga Fika

Átemelnék egy apró részletet az Indexről, csak hogy képben legyünk:

 

  • A vasutasok a fejenként negyedmilliós juttatást és a tíz százalékos extra béremelést követelnek a MÁV Cargo eladása miatt

  • A sztrájk vasárnap este hatig csak Kelet-Magyarországot érintette. Vasárnap este 6-tól országossá vált a munkabeszüntetés: hétfő reggelre leállt a három budapesti nagy pályaudvar, a keleti országrész városai után pedig sorra nyugat-magyarországi csomópontokban is megbénult a közlekedés.

  • A távolsági gyorsok, IC-k, nemzetközi vonatok nem mennek, a főváros elővárosi vonalain mindenhol megálló személyekkel lehet közlekedni, de nem a végállomásig. Egy-egy vasútvonalon időnként szintén végigmegy egy személyvonat, de kiszámíthatatlanul.

  • A VDSZSZ bejelentette: most már a reptéri dolgozókkal való szolidaritásból akkor is sztrájkolnának, ha a MÁV teljesítené a követeléseiket. - Forrás: index


Na most akkor lehet hogy velem van a baj, de megint az van hogy óriási Fika szagot érzek a levegőben. Konkrétan meg tudja mondani valaki hogy ez a sztrájk miért van? Mert már politikai okokat sem nagyon tudok felfedezni benne. Adott egy közlekedési cég, mely az állam tulajdonában van - nem pont hatalmas nyereségéről híres - viszont mi adófizetők tartjuk el. A jegyárak megdöbbentőek még a tőlünk nyugatra eső jegyárakhoz képest is, főleg ha megnézzük a kifizetett árért kapott szolgáltatás minőségét. A kocsik iszonyatosan gusztustalanok, ráadásul én az utóbbi 15 évben pont nem találkoztam udvarias, kedves vasutassal – akár jegyet vettem, akár tőlem kérték el azt, akár valamilyen információt kellett megszereznem. Persze van esély rá hogy mindenki más azokon kívül akikkel én találkoztam mosolyog mint Fekete Pákó, és udvarias mint Anna.

Nem haragszom én a dolgozókra, nyilván ha a vezetők normálisan megszerveznék a cég működését és lenne komolyabb teljesítményértékelés a cégen belül, nem így működnének a dolgok. De így az marad, hogy a nemzetközi jegypénztárban a nyár végén egy Bologna felé tartó vonatra a jegyet pontosan 6 (hat) óra sorban állással (üléssel) tudtam megvenni, így lekésve a vonatot. Az a szerencse hogy még egy csomó külföldi utazó is ott volt velem a koszos és aládúcolt teremben, így ők is vihetik országunk hírét – gyalog vagy jó pár óra késéssel, hiszen a vonatukat lekésték. Az interneten működő jegyrendelés nem működik.

De azért az mégis csak furcsa hogy a mi pénzünkön, egy rosszul működő cégnél - ahol úgy öntik az adófizetők pénzét ki az ablakon mint ha ez lenne az elvárt minimum – sztrájkolnak emberek de úgy, hogy mindenképpen mi szívjunk vele, akik ezt az egészet finanszírozzuk. Tényleg lehet hogy velem van a baj, de szerintem ez így óriási GigaFika! Mert én jogosan sztrájkolhatnék azért hogy:

  • Koszosak és büdösek a vonatok!

  • Koszosak és büdösek a pályaudvarok – ahol egyáltalán vannak

  • Nem kedvesek azok akik az ügyfelekkel, utasokkal kommunikálnak...

  • ...például a nemzetközi jegypénztárban nem beszélni nyelvet azért durva nem?

  • A tájékoztatás hiányos, a menetrendek összecsapottak stb.

Nekem van empátiám, érzem én hogy nem csak az egyszeri vasutas tehet ezekről, hanem legalább fele – fele arányban a vezetőség is. De ami most van, az így biztosan nem jó. Dehogy mindezek mellet mégiscsak azokat szívatják akiknek ehhez csak annyi közük lenne hogy a jegyárakon és az adókon keresztül finanszírozzák ezt a bohócgyárat? Külön köszönet a kereskedők nevében, akik az utolsó heteket arra használnák ki hogy az éves bevételeiket megszerezzék éppen, de mivel a fél ország nem mer utazni, ez most részben elmaradni látszik. Gondolom hiányzott ez a válság mellett nekik mókusnak az erdőtűz.

Végül pedig egy üzenet Gaskó úrnak: Gratulálok az MSZMP óta nem lanyhuló belső késztetésnek hogy a dolgozó emberek érdekeit szolgálja, de ahogy akkor is, most is csak úgy sikerül ez, hogy azok éppen nem dolgoznak akiket szolgál, akik meg dolgoznának, azokat nem hagyja. Szerintem a csúcson kell abbahagyni.

A szakszervezet dolga a tagjainak védelme, érdekeinek képviselete. Lehet humorizálni, de az oldalukon börtönnel viccelődni ízléstelen, komolytalan, de főleg szánalmasan gyerekes. (lásd szavazás...)

 UPDATE - 2008 - 12 - 17

Több levelet is kaptam - azt hiszem valóban félreérthetően fogalmaztam. Alapvetően nem a sztrájkkal van a bajom. Sőt, hiszem hogy a munkavállalók érdekérvényesítése az egyik olyan lecke, amit szükséges lenne megtanulnunk nyugati barátainktól. A bejegyzésem ráadásul véletlenül sem politikai felhangú, még ha nagy nehezen bele is lehetne magyarázni. Egyszerűen arról szól hogy van egy olyan követelés - lásd a cikk eleje idézetet - amely nyilvánvalóan nem teljesíthető, még ha jól is esne mindenki igazságérzetének. Innentől kezdve pedig ez a sztrájk az amúgy akár jogos béremelést is ellehetetleníti, ráadásul a fél országot szivatja. Na innen jut eszmbe nekem meg az hogy a szolgáltatás minősége a nullával egyenlő. A legjobban azokat a minimálbér környékén élőket,  - de hidegben esőben a vágányok mellett - dolgozókat sajnálom akik valódi érdekérvényesítés helyett bedölnek Gaskónak. Ha nem lehetett olvasni a sorok között, akkor elnézést, ez a cikk valójában erről szólt. Ami viszont kiemelten fontos - sztrájk ügyben maximális GigaFika a repteres vezérkarnak! Ez a hozzállás bicskanyitogató!!

Szólj hozzá!

Címkék: fika máv sztrájk mszmp vdszsz gaskó gigafika

A bejegyzés trackback címe:

https://gigafika.blog.hu/api/trackback/id/tr13824365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása