HTML

GigaFika

Mert olyan jó érzés...mi sem tudjuk jobban, mi sem tudjuk szebben...de Fikázni? Az nagyon megy...

Friss topikok

  • bestofrb: Kedves Gigafika ! olvastam a megasztárt. Hát ,kérem ez így nem ok! lehet Eszenyit is birálni Itt n... (2008.11.28. 14:30) Elindultunk!!!
  • amitlatok (törölt): Egyszer egy helyen olvastam, hogy megy a fickó keres 80-at és a rajta levő ruhák meg vagy 100-at é... (2008.10.20. 13:27) Profik profitja

Linkblog

Az ajándékozás öröm-e?

2008.12.16. 11:14 Giga Fika

Itt a karácsony, és mi másról szólna ez a bejegyzés, mint arról az őrületről, amit máris tapasztalhatunk ha valami ördögi megfontolásból egy bevásárlóközpont izzadságszagú tereiben kapna rajta minket az ízlésrendőrség. Igen, közeleg az a nap, amikor szeretteink, családtagjaink, barátaink, ellenségeink előtt bizonyíthatjuk hogy a látszat ellenére mégiscsak jól megy a szekér, ráadásul milyen csuda kreatívak vagyunk és sikerül mindenkinek hihi-hehe-tetlen megaszuper ajándékot vásárolnunk, tehát mi magunk sikeresek vagyunk. Persze a bulvárban – amilyen a GigaFika is – most két út közül választhatok a poszt továbbírásában. Nem is, inkább három. Az egyik hogy letaglózva fintorogjak azon hogy mennyi plazmatévé fogy, és az emberek nem hiszik még el hogy tényleg válság van. A másik út a szeretet ösvényére vezet, itt kellene megemlékeznem arról hogy milyen szép adni és kapni, ráadásul valahogy meg kellene indokolnom hogy a konyhában sebtiben összecsomózott kukorica bábunak legalább annyira örülni fog a gyerek mint a beígért x-boxnak. Nos, a harmadik út pedig egy kissé melankolikusabb, merengőbb, de a fenébe is közhelyes ám konkrétabb mint az előzőek . A következőekben tehát egy pár hirtelen megállapítás következik arról, hogy mi a valóság.

Az, hogy szeretünk vásárolni. Például. Hogy a karácsony jó indok arra, hogy megvegyünk olyan dolgokat, amiket ciki év közben vásárolni, de mégiscsak karácsony van, ennyit megérdemlünk ha már ennyit güriztünk. Aztán a másik valóság meg az, hogy baromira nem tudjuk hogy valóban minek örül a másik. Mivel mi magyarok a legalantasabban gázos előadásokon is tapsolunk, minden ajándéknak úgy örülünk, mintha azt üzennénk, vegyél zoknit jövőre is Csilluskám, mert nem tudok ellenállni a reáhímzett keresztállású teniszütőknek. Persze hogyan is mondhatnánk meg, hogy titokban mire vágyunk, amikor a legbensőségesebbbb társunknak sem merjük elmondani hogy mit csináljon az ágyban hogy végre nekünk is jó legyen? Egy ideje felszabadultabb lettem ebben a témában, és olyan mintha eddig becsaptak volna, javaslom mindenkinek. Akárhogy is forgatom a szót, ez az ünnep inkább a kommunikációról, de hogy „dunatévésebben” fogalmazzak, a párbeszédről kellene hogy szóljon. Én is örülök mellette a nyakkendőnek ha nem béna, de még jobban egy két igazi beszélgetésnek a bejgli mellett. Ha már máskor nem, legalább ilyenkor. El is gondolkoztam hogy gyártok kártyákat, melyben egy-egy óra őszinte beszélgetést ajándékozok majd, de annyira nyálasnak találtam másnap reggel az ötletet, hogy inkább egy belső elhatározást tettem. Meg fogom kérdezni az összes öreget, fiatalt, gyereket a családban hogy hogy van, és a válasz közben most rájuk fogok figyelni. A szemem sarkából nem a tévét bámulom majd, és a nyelvemmel igyekszem majd később kipercegtetni a két őrlő közé ékelődött dióhéjat, mely valamiért néha még a mákos bejgliben is megtalálható. ( ez olyan mint néhány élelmiszeripari készítményben a nyomokban mogyorót is tartalmazhat...Kántor hogy örült volna annak idején ..nyomozás közben...)

 

Szólj hozzá!

Címkék: hellókarácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://gigafika.blog.hu/api/trackback/id/tr2825855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása