HTML

GigaFika

Mert olyan jó érzés...mi sem tudjuk jobban, mi sem tudjuk szebben...de Fikázni? Az nagyon megy...

Friss topikok

  • bestofrb: Kedves Gigafika ! olvastam a megasztárt. Hát ,kérem ez így nem ok! lehet Eszenyit is birálni Itt n... (2008.11.28. 14:30) Elindultunk!!!
  • amitlatok (törölt): Egyszer egy helyen olvastam, hogy megy a fickó keres 80-at és a rajta levő ruhák meg vagy 100-at é... (2008.10.20. 13:27) Profik profitja

Linkblog

A parkolás szégyen-e? Az.

2009.01.13. 20:01 Giga Fika

Vizsgáljuk meg ezt a cikket az indexről.

Az igazságérzetem biztosíték táblájában most kicsapódott a bal szélső kis piros. A magyar bíróságok munkáját többezer per lassítja. A parkolási társaságok teljesen nyilvánvaló módon közpénzeket tüntetnek el, ráadául egyértelműen a bírságra, sőt a pótbírságra utaznak. Így lesz 300.- HUF meg nem fizetése helyett mondjuk úgy 2 év múlva 20 000.- HUF. Nem tudom kinek nem egyértelmű, de ebben az óriás lehúzásban benne van a fél közigazgatás. Ahogy pedig a bíróság döntését látomHihetetlen hogy ezt is meg fogják úszni.

Tehát nem az a baj hogy fizetni kell a parkolásért, hanem hogy mi lesz aztán pénzzel, illetve hogy akik beszedik azt, alapvetően a bírságok feltornázára utaznak. Mindeközben szmogriadó volt a városban.

A legnagyobb baj:

- az eredeti cél nem valósult meg, tehát nincs kevesebb autó a városban

- azokat azt embereket vegzálják akik adót fizetnek, de esélyük sincs idejében fizetni

- a bevételekből gazdasági vállalkozások keretein keresztül veszik ki a pénzt, nem pedig a kerületekhez kerülnek ahol akár ránk is költhetnék a pénzt.

- maffiamódszerekkel, ügyvédi irodákat bevonva több éves, bizonyíthatatlan sokszázezrekkel családos embereket halálra rémisztenek, majd elárverezik az autójukat

Meddig marad ez így?

Itt egy idézet, a parkolási társaságot védő ügyvédnőtől:

"Érdemes befizetni a parkolási díjat, és nem olyan kifogásokat keresni, hogy vajon kinek van joga beszedni!" dr. Kézdi Andrea - ügyvéd - forrás: empamo.tag.hu

Szerintem több mint elgondolkodtató, érdemes kicsit ízlelgetni...

Nagyon fontos, hogy egy működő, átlátható, igazságos parkolási rendszer, ami elősegíti a város élhetőségét elengedhetetlen lenne. Erről hamarosan egy következő posztban.

Addig a parkolás a lehető legnagyobb GIGAFIKA faktor itt a blogon. Szeretnék vele sokat foglalkozni, külön tárgyalva a fenti problémákat. Várom a hozzászólásokat. Ami fontos - véleményem szerint nem rossz ötlet hogy fizetni kell a parkolásért. Amit viszont ezen a címen nálunk bemutatnak, az minden ponton erősen bánt.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: maffia parkolás bírság gigafika

A bejegyzés trackback címe:

https://gigafika.blog.hu/api/trackback/id/tr7875645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása